Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

FinMaster integreert betalingskernmerk checker in boekhoudapplicatie

Plaatsingsdatum 11-03-2024
Berichtdatum 11 maart 2024

Regelmatig komt het voor dat uitgaande betalingen aan de belastingdienst alleen voorzien zijn van een betalingskenmerk. Door de betalingskenmerk checker te gebruiker is het snel duidelijk waar de betreffende transactie geboekt moet worden. Voorheen kon dit betalingskenmerk worden ingevuld bij de belastingdienst. waardoor je snel en duidelijk wist waar de betreffende transactie geboekt moet worden. De belastingdienst heeft vanwege AVG-redenen de functionaliteit offline gehaald.

Dit betekend dat boekhouders / assistent accountants bij het verwerken van administraties niet meer bij de vertrouwde belastingdienst kunnen vertalen. Hierdoor zijn ze genoodzaakt om gebruik te maken van andere aanbieders. Omdat sommige betalingskenmerken een BSN-nummer bevatten is dit gezien de AVG wetgeving niet wenselijk.

FinMaster heeft daarom een betalingskenmerk checker in de applicatie geïntegreerd. Met als doel onze gebruikers meer gebruiksgemak te bieden en in staat te stellen veilig om te gaan met de klantgegevens.

Met deze tool kan je snel een betalingskenmerk vertalen naar de juiste grootboekrekening.

Finmaster heeft deze functionaliteit in samenwerking met assistent accountants ontworpen.

Categorie(n) Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Financials
Bronvermelding Finmaster
Internet URL http://www.finmaster.nl


Onerzoeksbureau GBNED